10TVActualitățiRomânia

OFICIAL // S-a aflat Primul raion din Republica Moldova care deține majoritate pentru UNIRE

Călărași a devenit primul raion din Republica Moldova care deține majoritate pentru UNIRE. Călărași este în topul raioanelor cu cele mai multe Declarații de UNIRE, semnate de localitățile componente unității teritorial-administrative. 15 localități din cadrul raionului, inclusiv orașul Călărași și consiliul raional au semnat ACTELE de REÎNTREGIRE a Țării, prin care își exprimă dorința ca Basarabia să revină în vechile hotare.

Din cele 28 de primării din cadrul raionului, astăzi a semnat cea de-a 15-a localitate Declarația de UNIRE. Comuna Tuzara, raionul Călărași, în componența căreia sunt 3 sate: Tuzara, Seliștea Nouă și Novaci a spus ”DA” UNIRII prin semnătura pusă pe ACTUL de REUNIFICATOR.

Comuna Tuzura  a primit Steagul UNIRII, după ce a semnat Declarația care demonstrează dorința cetățenilor din localitate de a reveni în sânul Patriei Mamă – România. Tricolorul sub care vor cere UNIREA în Piața Marii Adunări Naționale a fost preluat de către consilierul local Tuzura, Nina Mândrescu.

Tot astăzi, Vicepreședintele Blocului Unității Naționale, Oleg Chicu, alături de membrii organizației unioniste, Vasile Mizin și Veaceslav Arapan au înmânat STEAGUL UNIRII consiliului raional Călărași, care va fi prezent la Marea Adunare Centenară din 25 martie de la Chișinău. Tricolorul a fost preluat de către vicepreședintele consiliului raional, Zinaida Tulbu și consilierul Iacob Mândrescu. La înmânarea steagului UNIRII a fost prezent și deputatul în parlamentul Republicii Moldova, Petru Cosoi. Vicepreședintele Blocului Unității Naționale, Oleg Chicu a oferit consiliului raional Călărași o copie a ACTULUI UNIRII din 1918, un cadou transmis din Italia, de către Asociația ”Dacia-Roma”, a cărei președinte este Tatiana Ciobanu, portavocea UNIRII din diaspora.

Evenimentul a avut loc în incinta Muzeului de Istorie și Etnografie din orașul Călărași, în cadrul căruia are loc o expoziție dedicată Centenarului UNIRII.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button