ActualitățiRomânia

OFICIAL // Organizatorii Marii Adunări Centenare vin la București pentru a determina Parlamentul să suțină REUNIREA

Mâine, la ședința solemnă a Parlamentului României dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, parlamentarii români trebuie să ia act de hotărârea MARII ADUNĂRI CENTENARE de duminică, 25 martie de la Chișinău și să se angajeze că vor face tot ce ține de partea română pentru realizarea REUNIRII.

Organizatorii Marii Adunări Centenare vor fi prezenți în legislativul de  la București pentru a determina deputații din capitala Țării să susțină REUNIREA Republicii Moldova cu România. 

Delegația formată din liderii unioniști: George Simion, Vlad Bilețchi, Ion Leașcenco și Anatol Ursu vor purta un dialog cu deputații de la București pentru a susține cererea legitimă ca Republica Moldova să revină în vechile hotare ale țării – România.

Pe 25 martie, în Piața Marii Adunări Naționale în cadrul Marii Adunări Centenare, la care au participat 100.000 de români de pe cele două maluri ale Prutului s-a adoptat proclamația de Unire prin care unioniştii pledează pentru revenirea definitivă a fraţilor dintre Prut şi Nistru la trupul ţării mamă România. Documentul a fost votat în unanimitate de către cei prezenți la evenimentul istoric. 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button