10TVActualitățiIMPORTANTERomânia

LIVE// Ziua Marelui Centenar // 10TV transmite în direct şedinţa solemnă de la Bucureşti

Astăzi se împlineşte un secol de la momentul istoric în care Sfatul Ţării de la Chişinău a votat reîntoarcerea Basarabiei la trupul patriei-mame, România. Erau atunci vremuri tulburi, lumea întreagă era pe picior de război, iar marele Imperiu Ţarist se destrăma în flăcările Revoluţiei Bolşevice. Pentru moldovenii de la Răsărit de Prut, a fost clipa decisivă, în care patrioţii au acţionat cu inspiraţie politică pentru a repara nedreptatea istorică de la 1812, când Moldova a fost ruptă în două.

Parlamentul României se reuneşte azi în sesiune extraordinară şi solemnă pentru a marca clipa de cotitură în istoria noastră şi pentru a arunca lumină pe calea către un viitor comun al Republicii Moldova şi al României. Unioniştii care au organizat Marea Adunare Centenară din Chişinău, de pe 25 martie, vor fi prezenţi în legislativul de la Bucureşti, cu o singură misiune: aceea de a-i convinge pe aleşii români că Unirea este singura cale.

Urmăriţi pe parcursul întregii zile lucrările Parlamentului de la Bucureşti, reflectat în ediţiile speciale de la 10TV. Istorici, analişti, militanţi pentru Unire, politicieni de pe ambele maluri ale Prutului vor apărea şi vor reflecta asupra căii prin care Basarabia şi România vor fi din nou împreună într-un singur hotar, aşa cum li se cuvine de drept fraţilor de sânge.

https://www.facebook.com/10tv.md/videos/2083767598579437/

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button