MAGAZIN

Când își vor începe activitatea toate centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice

Pentru luna aprilie este preconizată deschiderea a opt centre multifuncționale ale Agenției Servicii Publice, iar altele 29 urmează să-și înceapă activitatea, treptat, până la finele lunii iulie, transmite IPN.

„Încercăm să eliminăm obligativitatea de prezentare a documentelor suplimentare, astfel încât cetățenii să vină la centrul multifuncțional doar cu buletinul. Totodată, ne propunem să digitalizăm arhivele ASP, ca oamenii să fie scutiți de drumuri pe care în prezent le fac pentru a ridica duplicatul unui act”, a spus directorul Agenției Servicii Publice, Serghei Railean.

Dacă anterior Camera Înregistrării de Stat avea reprezentanțe doar în zece raioane, iar Camera de Licențiere doar în Chișinău, odată cu deschiderea centrelor multifuncționale registratorii vor activa în fiecare raion, a menționat șeful Departamentului management servicii publice, Pavel Șincariuc.

Agenția Servicii Publice a planificat deschiderea a 38 de centre multifuncționale în 34 în raioane, unul în municipiul Bălți și trei în Chișinău. Primul oficiu de acest fel a fost deschis în orașul Strășeni, la începutul lunii decembrie anul trecut.

În cadrul centrelor multifuncționale cetățenii vor putea accesa peste 1000 de servicii publice.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button