ActualitățiRomânia

Uniți sub tricolor au spus ”DA” Unirii. Un liceu din Chișinău a semnat Actul Reunificator

Numărul localităților care au semnat Declarații de UNIRE cu România a depășit cifra de 150. După consilieri, primari, cercetători, angajați ai spitalelor și reprezentanți ai bisericilor și instituțiile de învățământ semnează Declarații de Unire cu României. Astăzi, 5 aprilie 2018, liceul ce poartă numele marelui “Onisifor Ghibu”, sectorul Buicani din Chișinău, artizan al Unirii de la 1918, a semnat Declarația de Unire cu Țara!

Actul istoric a fost semnat de către directorul instituției de învățământ, Elena Cernei, directorul adjunct și profesorul de istorie Guştiuc Nicolae și profesorul Aurelia Mânzat.

”În acest an istoric, aflat sub semnul Marii Uniri, ne asociem Declaraţiilor de Unire cu Ţara-mamă făcute de conaţionalii noştri din Republica Moldova  și semnăm pentru UNIRE benevol, conducându-ne de propria conștiință în numele propriu și al copiilor noștri”, se arată în textul Declarației.

Pe 30 martie curent, Colegiul Naţional Emil Botta din Adjud a devenit prima unitate de învăţământ de tip liceal din România care susţine Unirea cu Republica Moldova, fiind şi semnatara unei declaraţii în acest sens. O delegaţie formată din profesori ai Colegiului Naţional Emil Botta a adoptat, împreună cu reprezentanţi ai Blocului Unităţii Naţionale  din Republica Moldova, Declaraţia de ReUnire dintre cele două state surori, chiar în faţa clădirii Sfatului Ţării din Chişinău unde, acum 100 de ani, se semna actul de unire al României cu Basarabia.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button