ActualitățiExterne

Poroșenko, ANUNȚ IMPORTANT: sfârșitul ”Operațiunii Antitero” în Donbas

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a anunțat luni în mod oficial finalizarea așa-numitei Operațiuni antitero (ATO) în regiunea Donbas și începutul ”Operațiunii Forțelor Combinate” (OFC), al carei comandamentul trece la conducerea Forțelor Armate ale Ucrainei.

Începând de astazi, 30 aprilie 2018, operațiunea antitero la scara mare din regiunile Donețk și Lugansk este finalizata. Incepem acum o operațiune militară sub conducerea Forțelor Armate ale Ucrainei pentru protejarea integrității teritoriale, suveranității și independenței statului nostru … ATO s-a terminat. Confruntarea cu agresiunea, respingerea agresorului rus se va încheia atunci când va fi eliberata ultima bucata de teritoriu ucrainean atât în ​​regiunile Donețk și Lugansk, cât și în teritoriul ocupat al Crimeei”, – a declarat Poroșenko la o reuniune a conducerii militare a țării, potrivit Unian.

El a adăugat că eliberarea Donbasului se va fi efectuată „politic și diplomatic, în baza acordurilor de la Minsk”.

Schimbarea formatului operațiunii este prevăzută de ”Legea privind reintegrarea  Donbasului”, aprobata la jumătatea lunii aprilie. Atunci, Poroșenko a spus că reformatarea este prevazuta pentru a schimba organizarea conducerii, transferand comandamentului forțelor armate puteri suplimentare și control asupra unităților  Gărzii Naționale, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) și Poliției.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button