Actualități

VIDEO // Noi creșteri salariale în România

Noi măriri de salarii în România! Salariu mediu brut lunar în România a ajuns la 4.488 de lei, echivalentul a 19 mii de lei moldovenești. Acum, un român de peste Prut ia lunar o leafă mai mare cu 16% mai mare decât anul trecut.

În România s-au înscris creșteri considerabile a salariului mediu cu circa 9 la sută, decât în luna trecută. Cele mai mari schimbări au fost în domeniu IT, urmat de activităţile pentru asigurări, reasigurări şi ale fondurilor de pensii. Valorile cele mai mici s-au înregistrat pentru serviciile hoteliere și în restaurante.

De la o lună la alta, salriul în România crește ca pâinea caldă. În doar 30 de zile, românii de peste Prut au adăugat în protofele încă 217 ron, echivalentul a 915 de lei moldovenești, ajungând la 2.704 ron, ceea ce înseamnaă 11409 de lei moldovenești. Câştigul salarial mediu brut a fost în luna martie de 4.488 ron, un salariul pe care moldovenii din republică îl pot visa, de 18.940 de lei.

Țara a crescut astfel o poziție față de clasamentul din luna trecută, schimbările nu se datorează majorării reale, ci reformelor făcute de Guvernul României, aplicate la începutului anului curent.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button