Actualități

VIDEO // Uzina Dacia de la Mioveni produce o mașină la fiecare 54 de secunde

Uzina Dacia, înfiinţată în urmă cu o jumătate de secol, a ajuns în prezent să producă un vehicul la fiecare 54 de secunde, adică 1.500 de maşini pe zi.

Fiecare model este produs în diferite versiuni, în diferite culori şi cu diferite opţiuni, afirmă directorul general al Automobile Dacia şi Groupe Renault România, Antoine Doucerain. Cu ocazia unei vizite organizate pentru jurnalişti în uzina de la Mioveni, el a subliniat că o mare parte din meritul pentru aceste rezultate le revine celor 17.700 de angajaţi ai Groupe Renault România, recunoscuţi pentru profesionalismul lor şi deschiderea către inovare, potrivit Rador.

Valoarea totală a investiţiilor în ultimii 17 ani a fost de 2,3 miliarde de euro, în timp ce totalul investiţiilor realizate de Renault în România se ridică la 2,8 miliarde. În ultimii ani, a crescut numărul proceselor automatizate, astfel că în uzină sunt peste 800 de roboţi. La Dacia au fost produse anul trecut peste 310.000 de automobile, 93% din producţie fiind exportate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button