ActualitățiExterne

LIVE NUNTA REGALĂ// Urmăriți imagini din capela St. Georg cu Meghan Markle şi Prinţul Harry

Invitaţii au sosit la Castelul Windsor. Prinţul Harry a devenit Duce de Sussex, titlu nobiliar oferit de regina Elisabeta a II-a, iar după nunta regală, Meghan Markle va purta titlul de Ducesă de Sussex, anunţă Palatul Buckingham, într-un comunicat.

https://youtu.be/yQDleyXnnkc

Atmofera în capela St. George unde are loc nunta regală este una jovială şi relaxată, sutele de invitaţi şi-au ocupat locurile aşteptând începerea ceremonia religioasă.

Cei 600 de invitaţi care vor lua parte la ceremonia religioasă încep să îşi ocupe locurile. Aceştia au cu sosit trăsurile la Round Tower, din Castelul Windsor, apoi au mers pe jos către capelă.

Ceremonia de la capela Saint George va fi urmată de un banchet oferit de bunica prinţului, regina Elizabeth a II-a, la St George’s Hall. Ulterior, circa 200 de oaspeţi sunt aşteptaţi la o recepţie privată oferită la Frogmore House de tatăl prinţului Harry, prinţul moştenitor Charles.

Titlul de duce este cel mai înalt în ierarhia nobilimii britanice. De obicei, fiilor regali li se oferă titluri care sunt asociate celor trei provincii istorice – Anglia, Scoţia şi Irlanda – care au format Regatul Unit.

Sussex este un comitat istoric pe coasta de sud-est a Marii Britanii, având aproximativ 1,6 milioane de locuitori. Numele derivă din termenii “saxonii de sud”, iar cel mai important oraş al regiunii este Brighton.

Totodată, Dumbarton se află pe partea nordică a râului Clyde, în Scoţia, iar Kilkeel este un mic oraş pescăresc din Irlanda de Nord.

În Scoţia, viitorii miri vor fi numiţi conte şi contesă de Dumbarton.

Sussex a devenit ducat în 1801, când prinţul Augustus Frederick, cel de-al şaselea fiu al regelui George al III-lea, a primit acest titlu.

Cel de-al treilea fiu al reginei Victoria, prinţul Arthur, a devenit conte de Sussex în 1874, dar titlul a dispărut după moartea nepotului acestuia, în 1943

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button