10TVActualitățiIMPORTANTE

LIVE // Protest în fața Primăriei Chișinău. Oamenii îl vor pe Năstase în funcția de primar

Sute de oameni protestează în fața primăriei Chișinău împotriva deciziei instanței.

Menționăm că, instanța nu a validat mandatul de primar al lui Andrei Năstase. Decizia a fost anunțată ieri, în jurul orelor 22:00, de magistrata Rodica Berdilo de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, la două săptămâni și două zile de când a fost ales primar al Chișinăului cu 52,57% din voturi. 

Amintim că la 3 iunie, Andrei Năstase a acumulat majoritate de voturi. Procesul de validare a mandatului său de primar a fost însă tergiversat după ce contracandidatul său în turul doi de scrutin, socialistul Ion Ceban, l-a atacat în instanță pe motiv că ar fi încălcat legislația electorală și după ce reprezentantul Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău a solicitat schimbarea magistratului pe motiv că nu ar fi dat dovadă de imparțialitate la judecarea cazului.

Deși imediat după afișarea rezultatelor alegerilor turului doi de scrutin, Ion Ceban a declarat că recunoaște legalitatea alegerilor, în următoarele zile a depus în instanță două acțiuni pe numele lui Năstase, pe motiv că acesta ar fi încălcat prevederile Codului Electoral.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button