10TVActualități

Protestul „Continuăm. Validați mandatul” și-a schimbat locația

Valul de proteste în centrul capitalei continuă. Protestul  „Continuăm. Validați mandatul!”, va avea loc astăzi în fața Curții Supreme de Justiție.

Manifestația pașnică va începe la ora 15:30, în timp ce va avea loc ședința pentru examinare a contestației depuse de către primarul ales de popor, Andrei Năstase. Liderul PPDA a depus contestația după ce Curtea de Apel a decis nevalidarea rezultatului alegerilor locale, la funcția de Primar al capitalei.

Decizia instanței i-a nemulțumit pe chișinăuieni, motiv pentru care au ieșit în centrul capitalei la protestele organizate de către PPDA, PAS și PLDM.

Reamintim că, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău în seara zilei de 19 iunie. În decizia motivată a hotărârii se menționează că atât Andrei Năstase, cât și contracandidatul său, Ion Ceban, au făcut agitație electorală în ziua alegerilor, acțiune inadmisibilă potrivit Codului Electoral. Ambii candidați, prin intermediul live-urilor pe rețelele de socializare au îndemnat alegătorii să iasă la vot. Chiar dacă nu au menționat cu cine anume să voteze, instanța a decis că aceste acțiuni au avut un impact semnificativ asupra opțiunii alegătorului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button