ActualitățiMAGAZIN

Statul arde, Dodon se petrece. Șeful statului își aduce aminte de tinerețe

În timp ce în centrul capitalei sunt organizate proteste, după ce instanța a anulat mandatul de primar al lui Andrei Năstase, artiști autohtoni și cei din Federația Rusă și Ucraina au distrat publicul moldovenesc.

În cadrul emisiunii 10 TV – Moldova LIVE cu Valeria Voronin, din 25 iunie 2018, invitatul Vlad Bilețchi, Președintele Asociației Unirea – ODIP, a fost pus în discuție concertul organizat duminică, sub egida Președintelui Republicii Moldova, pentru tinerii absolvenți.

Banii investiți în concert de către Igor Dodon, puteau fi implicați în dezvoltarea domeniului educațional, în burse sau renovarea școlilor care se află într-o situație deplorabilă. Cu declarații în acest sens a venit  Vlad Bilețchi:

Dacă el vede viitorul Moldovei în a strânge căpșuni și a face concerte, atunci mie-mi pare foarte și foarte rău. A conduce o instituție atât de importantă, cum este cea Prezidențială și să ajungi tu doar, și zic doar, pentru că altceva nu a făcut nimic! Doar să culegi căpșuni și să-l aduci aici pe domnul Kirkorov, doar să faci concert doar pentru tânăra generație, tu, ca instituție Prezidențială, nu ca om, ca instituție pe care o conduci, puteai aduce atâtea burse, atâtea granturi, atâtea ajutoare pentru tânăra generație, încât, astăzi să nu avem noi în Taraclia sau în alte raioane din Republica Moldova, școli care riscă să se prăbușească peste elevi cu tencuială, în condiții nocive și proaste de învățământ. De ce n-avem noi table interactive în școli? De ce operăm cu mobilier vechi la fizică, la chimie ca în anii ’70?”, a declarat Vlad Bilețchi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button