10TVActualități

VIDEO // BAC 2018, rezultate îmbucurătoare

Vești bune din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pentru absolvenții de liceu din toată Republica. Rata de promovarea a examenului de Bacalaureat a crescut considerabil în comparație cu anul 2017. Potrivit rezultatelor preliminare, numărul candidaților cu nota medie mai mare sau egală cu 8 este de 1843, față de 1467 în 2017, iar 359 de candidați au nota medie mai mare sau egală cu 9, în comparație cu 264 din anul trecut.  

Pe întreaga perioadă a sesiunii de Bacalaureat, s-a depistat un singur caz de fraudă a examenului. Potrivit ofițerului Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Ion Mișchevca, unui singur candidat i-au fost anulate notele anterioare, pentru tentativa de copiere la un examen.

Din declarațiile lui Mișchevca, tinerii absolvenți sunt mai studioși și depun mai mult efort, pentru susținerea examenului de Bacalaureat, fapt ce a provocat numărul rezultatelor bune din acest an.

Ca și în ceilalți ani, elevii au susținut examenul la disciplina pe care au avut-o la alegere, dar și la cele obligatorii conform regulamentului. Nivelul lor de pregătire a influențat creșterea ratei de promovare, în comparație cu 2017, a declarat Ion Mișchevca.

În perioada 27-28 iunie 2018, candidații care nu sunt de acord cu notele obținute pot depune contestații la Centrele de Bacalaureat între orele 9:00-18:00. Rezultatele finale ale sesiunii de bază vor fi anunțate pe data de 6 iulie, după examinarea contestațiilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button