10TVActualitățiBasarabia

VIDEO // Flacăra Unirii a ajuns la Turda. Marșul Centenar se desfășoară acum în județul Cluj

Flacăra Unirii a ajuns la Turda. Este a treia zi a Marșului Centenar, iar participanții au ieșit din județul Alba și au intrat în linie dreaptă spre punctul de sosire al primei etape, în județul Cluj. Teiuș, Aiud, Decea, Unirea sunt doar câteva dintre localitățile parcurse de tinerii unioniștii care au pornit în Marșul Centenar. Zeci de kilometri parcurși îi încurajează și mai mult să meargă mai departe.

După trei zile de la startul Marșului Centenar, tinerii unioniști au ajuns la ieșirea din județul Alba și sunt așteptați de poliția locală din județul Cluj pentru a asigura securitatea unioniștilor participanți la cel mai mare eveniment al Anului Centenar. Traseul este însoțit de o atmosferă patriotică și scandări unioniste. Gazdele tinerilor sunt autoritățile din localitățile traversate, care asigură buna desfășurare a evenimentului. Prima etapă a Marșului Centenar se va încheia pe 5 iulie cu punct de oprire la Căianu Mic, județul Cluj. În cea de-a doua etapă se anagajează să participe alți zeci de români care luptă pentru Unirea Republicii Moldova cu România.

Marșul Centenar a pornit pe data de 1 iulie din Alba Iulia și se va încheia pe data de 1 septembrie la Chișinău. Românii implicați Marș vor parcurge pe jos 1300 de km, făcând popas în locurile cu o încărcătură istorică deosebită pentru România și Republica Moldova.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button