10TVActualitățiBasarabiaIMPORTANTE

VIDEO/ Astăzi la Reghin, mâine la Târgu Mureș. Marșul Centenar își încheie cea de-a doua etapă

Ploaie sau arșiță, vânt sau frig, nimic nu i-a împiedicat pe participanții la Marșul Centenar să meargă mai departe. Ajunși în localitatea Reghin, au fost întâlniți cu căldură de către autorițăle locale. Le mai rămâne doar o zi pentru a finaliza a doua etapă și a transmite flacăra unirii altui unionist care o va purta cu mândrie către începutul următoarei etape.

”Și am venit să te salut, fratele meu de peste Prut” – sunt cuvintele care însoțesc participanții la Marșul Centenar atunci când întâlnesc în cale susținători ai idealului pentru care luptă. După zile întregi de ploaie torențială, unioniștii au ajuns în localitatea Reghin, unde au fost întâlniți cu fanfară și dansuri populare. Autoritățile au dat dovadă de patriotism și primire călduroasă.

Localitatea Reghin este înfrățită cu orașul Ungheni din Republica Moldova și are toată deschiderea pentru faptele care apropie cele două maluri de Prut. Unioniștii mai au de mers încă puțin până a ajunge în județul Târgu-Mureș, iar mâine vor finaliza etapa a doua în localitatea Bahnea. Flacăra unirii va fi transmisă unui alt veritabil unionist care o va purta în Marșul Centenar, în perioada 13 – 17 iulie, pe traseul Bahnea – Hoghilag – Sighișoara – Agnita – Nocrich – Sibiu. Pentru a participa la această etrapă puteți accesa platforma unire2018.ro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button