10TVActualități

VIDEO // Georgia va deveni membru NATO, în pofida ambițiilor separatiste

Încă o țară va dispune de securitatea Alianței Nord-Atlantice. Chiar dacă este o fostă republică sovietică, Georgia va deveni membru NATO. Acest lucru a fost afirmat de secretarul general al NATO în cea de-a doua zi a summit-ului de la Bruxelles.  

Georgia va adera la cea mai mare alianță în domeniul securității, în pofida unor ambiții separatiste în această fostă republică sovietică, a declarat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg. ”Georgia va deveni un membru NATO”, a spus oficialul în a doua zi a summitului organizației la Bruxelles.

Cei 29 de membri ai Alianței Nord-Atlantice susțin integritatea teritorială a Georgiei, inclusiv suveranitatea sa în regiunile separatiste Abhazia și Osetia de Sud. Rusia a purtat un război fulger cu Georgia, în 2008, care a condus la declararea independenței în cele două regiuni. Moscova susține de atunci – financiar și militar – cele două regiuni separatiste.

În pofida unei importante contribuții georgiene la operațiuni NATO, Alianța este puțin probabil să invite țara să adere înaintea soluționării conflictului înghețat în cele două regiuni.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button