10TVActualitățiBasarabiaRomânia

VIDEO // România, principalul creditor și avocat al R. Moldova. Un exemplu ne sunt înfrățirile

Relația dintre Republica Moldova și România este una prosperă, lucru care nu poate fi spus în legătură cu Federația Rusă. Cele peste 500 de acorduri de înfrățiri semnate între localitățile din România și Republica Moldova apropie statul nostru de Uniunea Europeană, duc la dezvoltarea economiei și infrastructurii locale și îmbunătățesc viața cetățenilor. Afirmațiile au fost făcute de către Președintele Partidului Național Liberal, Vitalia Pavlicenco, în cadrul emisiunii Moldova Live.

Forțele pro-comuniste și pro-socialiste din Republica Moldova au ca obiectiv întoarcerea statului către est. Lucru care nu poate fi spus despre România, care este principalul creditor și avocat al Republicii Moldova. Exemplu ne sunt sutele de înfrățiri semnate între localitățile de pe cele două maluri ale Prutului. Un acord de colaboarea cu o localitate din România, înseamnă dezvoltarea comunităților locale din Republica Moldova în toate domeniile, a declarat Vitalia Pavlicenco, Președintele Partidului Național Liberal.

Sute de acorduri de colaborare au fost realizate între unitățile teritorial-administrative de pe cele două maluri ale Prutului. Doar în ultimele luni ale anului 2018, peste 200 de înfrățiri au fost semnate între localitățile din România și Republica Moldova.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button