10TVActualități

VIDEO // Elena Ețcu își vinde iile pentru a ajuta persoane bolnave de cancer

Elena Ețcu își vinde iile și costumele tradiționale românești pentru a ajuta persoanele bolnave de cancer. În zilele noastre, când toată lumea parcă a uitat ce este tradiția și ce înseamnă a purta un costum popular sau o ie, Elena Ețcu este hotărâtă să revigoreze taina meșteșugului popular și portului național plin de grație, simplitate și spiritualitate.

Elena Ețcu a muncit enorm ca să-și susțină doctoratul în biochimie, dar până la urmă, a învins pasiunea pentru design vestimentar, pentru portul tradițional și broderii. A abandonat cercetarea științifică pentru a deschide un atelier de haine tradiționale.

Potrivit autoarei ținutelor tradiționale, nu trebuie să rămânem indiferenți față de ceilalți pentru că nici un om nu se îmbolnăvește de cancer după dorința lui.

Elena Ețcu își dorește ca ținutele etno create de ea să ajungă și pe piața de peste Prut.

Dragostea pentru frumos și artă sunt două dintre elementele care au contribuit din plin la dezvoltarea spirituală și umană a creatoarei de costume naționale. Elena Ețcu este membru al unui ONG, prin care contribuie la promovarea valorilor poporului român și oferă cursuri de instruire pentru cei care doresc să cunoască cum se confecționează o ie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button