10TVActualitățiRomânia

VIDEO // Circulaţia călătorilor între România şi Republica Moldova va fi simplificată

Circulaţia călătorilor între România şi Republica Moldova va fi simplificată. Numărul inspectorilor vamali din birourile de frontieră va fi suplimentat în această perioadă, pentru a gestiona fluxul mare de călători. În plus, sunt alocate piste separate pentru redirecţionarea şi accelerarea traficului de călători.

Circulaţia călătorilor între România şi Republica Moldova va fi mult mai ușoară, datorită la mai mulţi vameşi şi piste separate pentru fluidizarea traficului. Acțiunile fac parte din planul pentru perioada estivală, semnată de autoritățile vamale din ambele maluri de Prut.

Priorităţile structurilor vamale din Romania sunt în strictă concordanţă cu obiectivele Uniunii Europene de a asigura un nivel ridicat de control la frontierele externe în acelaşi timp cu facilitarea comertului licit. Modelul de cooperare la frontieră între administraţiile vamale poate fi urmat şi de alte autorităţi ale celor doua state, a declarat Bogdan Lari MIHEI, vicepreşedinte al ANAF.

Guvernul României a suplimentat recent, la rectificarea bugetară, fondurile necesare pentru modernizarea birourilor vamale de frontieră, reoperaţionalizarea aparaturii de scanare şi achiziţionarea de scanere fixe la birourile vamale de frontieră, dotarea personalului vamal cu echipamente moderne de control si protecţie. De asemenea, vor fi iniţiate demersurile necesare ocupării posturilor vacante şi suplimentarea lucrătorilor vamali, în special în birourile vamale de frontieră şi în echipele mobile.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button