10TVActualitățiBasarabia

VIDEO// Consiliul judeţean Tulcea şi Consiliul raional Soroca au semnat un acord de colaborare

O nouă înfrățire între cele două maluri de Prut! Consiliul judeţean Tulcea şi Consiliul raional Soroca au semnat un acord de colaborare. Președinții unităților administrativ-teritoriale își propun să realizeze cât mai multe proiecte comune și de impact.  

Pe data de 14 august, a fost semnat un Acord de colaborare între Consiliul judeţean Tulcea şi Consiliul raional Soroca. Evenimentul este parte a Campaniei „Centenar prin Înfrățiri”, o inițiativă prin care Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și-a propus înfrățirea județelor din România și sectoarelor Municipiului București cu unități administrativ-teritoriale similare din statele unde există comunități de români.

La eveniment a fost prezent și secretarul de stat Veaceslav Șaramet, care a salutat semnarea acordului de colaborare.

“Consider că în An Centenar, și în contextul preluării președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, această înfrățire va da naștere unor proiecte concrete și de mare impact pentru ambele unități administrativ-teritoriale, iar relațiile de prietenie dintre acestea vor fi de lungă durată”, a declarat Șaramet.

Acordul de colaborare a fost semnat de președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, și de președintele CR Soroca, Ghenadie Muntean, în prezența parlamentarilor și a reprezentanților autorităților centrale și locale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button