10TVActualități

VIDEO // Ucraina întrerupe circulația trenurilor de pasageri spre Rusia

Ucraina întrerupe circulația trenurilor de pasageri spre Rusia. De acum încolo spre Moscova vorm merge doar urșii, anunță ministrul Infrastructurii de la Kiev, Vladimir Omelean. Documentul istoric a fost semnat ca urmarea acțiunilor Federației Ruse din regiunea Mării Azov, acolo unde Kremlinul perturbează transportul naval ucrainean.

Guvernul de la Kiev anunță noi măsuri în ceea ce privește circulația trenurilor de pasageri către Federația Rusă. Măsurile anunțate vor viza și alte segmente din sfera transporturilor.

Anunțul a fost făcut de către ministrul Infrastructurii de la Kiev, Vladimir Omelean.

„Astăzi am semnat un document istoric. De acum încolo spre Moscova vor merge doar urșii, la fel ca în vremurile bune”, ar scris Omelean pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului de la Kiev, instituția pe care o conduce a făcut o serie de propuneri care nu vizează doar transportul de pasageri pe cale ferată. Aceste propuneri au menirea de a contracara acțiunile Rusiei în special în bazinul Mării Azov, acolo unde Moscova perturbează activitatea transportului naval ucrainean.

Amintim că ieri, Departamentul de Stat american și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acțiunile Rusiei în acest bazin.

Experții de la Kiev susțin că aceste măsuri nu ar trebui să petrurbeze activitatea trenurilor din Republica Moldova care circulă spre Rusia întrucât ele tranzitează doar teritoriul ucrainean.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button