ActualitățiIMPORTANTE

VIDEO // Dodon condamnă scoaterea R. Moldova din rețeaua de electricitate a CSI

 Dodon a condamnat planul guvernării de a scoate Republica Moldova din rețeaua de electricitate a Comunității Statelor Independente. La rândul lor, cetățenii sunt indignați de atitudinea șefului de la Condrița, întrucât împiedică stabilirea unor relații mai bune cu România și Uniunea Europeană.  

Ieșirea Republicii Moldova din rețeaua de electricitate a CSI este necesară pentru facilitarea interconectării rețelelor de energie electrică din Republica Moldova și România, cât și de dorința de a aduce legislația la standarde europene. Oamenii spun că ar fi o oportunitate pentru noi de a întări relațiile cu UE în acest domeniu, dar și un beneficiu pentru rezolvarea problemelor din Republica Moldova.

Dacă am reuși să ieșim din rețeaua de electricitate a Comunității Statelor Independente, atunci am colabora mai mult cu România și Uniunea Europeană, spun cetățenii Republicii Moldova.

Colaborarea Republicii Moldova cu România și Uniunea Europeană va duce la micșorarea prețurilor energiei electrice, fapt care ar favoriza economia statului. Cetățenii Republicii Moldova spun că ieșirea din acest acord electro-energetic este un profit doar pentru Federația Rusă.

Amintim că, guvernul premierului Pavel Filip a publicat o decizie cu privire la ieșirea Republicii Moldova din acordul electro-energetic cu fostele republici sovietice, datând din 1992.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button