10TVActualitățiBasarabia

VIDEO // Congresul Reîntregirii Neamului se va desfășura weekend-ul viitor

Weekend unionist la Iași! Conferințele Congresului Reîntregirii Neamului se vor desfășura pe 25 și 26 august în orașul celor trei Uniri, care în Anul Centenar își asumă dezbaterea viitorului României și evidențierea potențialului său de dezvoltare. Conferințele vor aduce în discuție unirea României cu Republica Moldova ca proiect de țară, protejarea drepturilor populației românești din jurul granițelor, precum și proiecte urgente de infrastructură ca autostrada Chișinău-Iași-Târgu Mureș. Unirea cu Basarabia e pe primul loc!

În acest weekend, municipiul Iaşi va deveni capitala tuturor românilor, organizând şi găzduind în Anul Centenar primul Congres al Reîntregirii Neamului, având ca principal subiect Unirea dintre Republica Moldova şi România. Autorităţile locale au luat frâiele în mână în ceea ce priveşte procesul de reunificare al celor două state româneşti. Sute de localităţi din Republica Moldova s-au înfrăţit cu altele similare din România şi multe altele urmează să o facă. Pe baza acestor înfrăţiri nu s-au închegat doar relaţii de prietenie şi schimburi de experienţă administrativă, ci s-au asigurat şi finanţări pentru proiecte importante aparţinând autorităţilor locale din Republica Moldova.

Iaşiul, împreună cu edilul de acum, primarul Mihai Chirica, şi-a asumat un rol major şi se află în prim planul activităţilor unioniste. Consilierii locali din capitala Moldovei au trecut peste orice fel de competiţie politică şi au dat curs susţinerii primului Congres al Reîntregirii Neamului, primul congres în care toţi cei care au susţinut şi susţin procesul de Unire al României cu Republica Moldova îşi vor face prezenţa. De altfel, nu este primul eveniment ce are ca principal scop promovarea acestui proiect. Iaşiul a asigurat în timpul Marşului Centenar suport logistic prin menţinerea în permanenţă a unui muzeu mobil dedicat luptei românilor pentru dreptul istoric de a trăi împreună, fie că a fost vorba de Unire, fie că a fost vorba de apărarea gliei strămoşeşti. La Iaşi nu există zi fără un eveniment dedicat Unirii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button