10TVActualitățiBasarabiaIMPORTANTE

PAS susține unioniștii de la vama Leușeni: Este o încălcare a Acordului de Asociere cu UE

Partidul Acțiune și Solidaritate consideră că interzicerea Marșului Centenar de către Poliția de Frontieră a R.Moldova este un gest abuziv care vine în contradicţie cu angajamentele pe care ţara noastră le-a luat în Acordul de Asociere cu UE. 

„Refuzul autorităţilor de frontieră de a interzice accesul unor cetăţeni români în Republica Moldova care participă la un marș cu ocazia Centenarului pe motiv „că nu ar avea argumente întemeiate să o facă” este unul abuziv şi vine în contradicţie cu angajamentele pe care ţara noastră le-a luat în Acordul de Asociere cu UE. Acest gest neprietenesc pune în pericol regimul liberalizat de vize de care beneficiază cetăţenii Republicii Moldova şi riscă să adâncească izolarea internaţională în care ne-a adus regimul Plahotniuc-Dodon. Pericol pentru statul Republica Moldova nu sunt cei care cred în idealul Unirii sau al eurointegrării, dar o guvernare coruptă şi iresponsabilă, care doreşte izolarea ţării de lumea civilizată”, scrie PAS pe pagina de facebook.

Marșul Centenar urma să treacă Prutul în seara zilei de duminică, 26 August pe Podul feroviar de la Ungheni, însă PF le-a interzis accesul. În aceeași seară unioniștii au plecat la punctul de trecere Albița unde au stat două nopți în corturi. În aceste momente ei încearcă din nou să treacă frontiera.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button