ActualitățiMAGAZIN

VIDEO // Merele din Republica Moldova au fost oprite de către vameșii ruși

Zeci de camioane cu fructe, în special mere, din Republica Moldova destinate pieţei din Federaţia Rusă, au fost oprite de către vameşii ruşi. Motivul invocat este faptul că producătorii indicaţi în documentele de însoţire a mărfii nu figurează în lista companiilor ce pot efectua export în Rusia.

Camioanele sunt blocate la punctul vamal Ekaterinovka, Ucraina – Krupeţ din Rusia. Încă de vineri, 24 august, zeci de camioane cu mere moldovenești sunt blocate la vama Ucraina – Rusia. Motivul invocat este faptul că producătorii indicaţi în documentele de însoţire a mărfii nu figurează în lista companiilor ce pot efectua export în Rusia.

Surse din cadrul exportatorilor spun că o situație similară este și la alte puncte de trecere a frontierei în Rusia.

Potrivit directorului Asociației Producătorilor și Exportatorilor Moldova Fruct, Iurie Fală, încă nu este clar ce se întâmplă şi respectiv nu poate oferi un comentariu. În schimb directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, Gheorghe Gaberi a adăugat că va convoca o adunare cu toţi exportatorii în primele zile ale săptămânii referitor la aceste probleme.

În acest an, sute de tone de mere din Republica Moldova au fost interzise în Federația Rusă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button