MAGAZIN

Astăzi a răsunat ultimul clopoţel

Data de 31 mai este poate cea mai aşteptată zi pentru elevi. Astăzi, peste 340 de mii de copii și adolescenți din toată țara și-au încheiat anul de studii. Astfel, în instituțiile din țară au fost organizate activități solemne, pentru a celebra ultima zi de școală.

Cu această ocazie Ministerul Învățământului a a transmis un mesaj pentru toți elevii din țară: „Dragi elevi!
Peste puțin timp va răsuna ultimul clopoțel. Sunetul lui miraculos vă va transfera din atmosfera clasei în cea a vacanței. Timp de un an v-ați întâlnit zilnic la școală, ați comunicat între voi și, ghidați de profesori, ați parcurs un segment important din drumul cunoașterii. Acum a sosit momentul să vă bucurați de toate succesele repurtate în decursul anului de studii și de vacanța, pe care o meritați din plin. Să aveți o Vacanța mare în care să adunați amintiri cât mai frumoase și să reveniți la școală revigorați și însetați de noi cunoștințe”, se arată într-un comunicat emis de minister.

Dacă pentru elevii de mîine începe vacanța, elevii claselor a IX-a şi a XII-a urmează să susțină examenele. Sesiunea de absolvire a ciclului gimnazial se va desfăşura în perioada 5-15 iunie, iar probele de bacalaureat vor fi între 2 şi 20 iunie.

Dacă anul trecut au absolvit 23.000 de elevi, anul acesta lista se micșorează până la aproape 19 mii de elevi

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button