10TVActualitățiBasarabiaIMPORTANTE

VIDEO // Alte tabere, același scenariu! PMAN, împărțită în trei și pe 1 septembrie

Piața Marii Adunări Naționale va fi împărțită în trei și sâmbătă, 1 septembrie. În centrul Chișinăului sunt preconizate câteva manifestații care se vor desfășura simultan. Mai mult, sunt organizatori care au viziuni diferite, cum ar fi unioniștii și stataliștii, cărora li se vor alătura și activiștii care preconizează să protesteze împotriva scumpirii prețului la carburanți.

Pentru această sâmbătă, 1 septembrie, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău sunt preconizate câteva manifestații care se vor desfășura simultan. Unioniștii au anunțat că se vor aduna, începând cu ora 12:00, la manifestația ”E momentul să facem Unirea”, marcând astfel cei peste 1200 de km străbătuți pe jos în cadrul Marșului Centenar.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova vrea să adune circa 20.000 de oameni la un miting și notează că are nevoie de zona din centrul capitalei de la ora 08:00 până la ora 23:00, dar menționează și alte locuri. Socialiștii și-au închiriat Piața pentru următoarele 4 luni, doar pentru a împiedica desfășurarea altor acțiuni.

De asemenea, ca și pentru duminică, 26 august, Asociația Obștească „Credință Patriei” a solicitat autorizație pentru o manifestare național-patriotică, iar un grup de activiști vor să protesteze împotriva scumpirii prețului la carburanți.

Potrivit șeful Direcției juridice a Primăriei, Valeriu Bogdan, organizatorii nu au putut conveni în privința împărțirii Pieței, ceea ce înseamnă că manifestațiile se vor desfășura într-un mod similar cu protestele din 26 august.

„Noi am făcut ședință, dar ei nu au ajuns la un numitor comun. Și pe 26 august am avut diferite proteste, dar nu au fost încălcări, violențe, sau ciocniri între manifestanți. Am mers pe aceeași idee și pentru 1 septembrie. Atât timp cât nu avem dovezi clare că se încalcă Legea cu privire la întruniri, noi nu putem interzice nimănui să desfășoare manifestații”, a declarat Bogdan.

Duminică, 26 august, în PMAN, Partidul „Șor” și-a adus susținătorii, oferindu-le mâncare gratuită. De cealaltă parte, Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM a organizat un protest împotriva guvernării. Un cordon de polițiști i-au separat pe manifestanții din cele două tabere.
Inițial, pentru 26 august erau anunțate patru manifestații. Totuși, ulterior, „A.O. „Credință Patriei” a renunțat, iar asociația Maiei Laguta a format o „echipă comună” cu cei care sunt nemulțumiți de prețurile la carburanți, care, la scurt timp, le-au cedat zona celor de la Partidul „Șor”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button