ActualitățiExterne

VIDEO/Milioane de obiecte istorice, distruse. Muzeul Național din Brazilia, cuprins de flăcări

200 de ani de cercetare au fost distruși într-o singură noapte în Rio de Janeiro. Muzeul Național din Brazilia a fost cuprins de flăcări în timpul nopții, iar milioane de obiecte istorice au suferit în urma incendiului cumplit.

Muzeul Național din Rio de Janeiro este cea mai veche instituție științifică din Brazilia care avea 20 de milioane de piese istorice, inclusiv cele mai vechi rămășițe umane descoperite vreodată în America, însă flăcările au distrus tot.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 19:30, când muzeul era închis, iar în interior se aflau doar patru paznici, care nu au fost răniți. Incendiul a distrus 200 de ani de cercetare și cunoaștere. Muzeul Național al Braziliei era cel mai mare muzeu de istorie naturală și antropologie din America. Milioanele de artefacte, inclusiv fosile, cel mai mare meteorit al Braziliei, oase de dinozaur, un schelet vechi de 12.000 de ani cunoscut drept „Luzia”, au fost distruse.

Amintim că, Muzeul Național din Brazilia a fost fondat în 1818 și avea 20 de milioane de obiecte istorice. Muzeul, aflat într-o clădire care a fost inițial reședința familiei regale a Portugaliei, și-a celebrat aniversarea de 200 de ani în acest an.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button