10TVActualități

VIDEO // R. Moldova joacă josnic și plătește cu vieți omenști pentru daruri turcești

SIS a trecut peste capul Biroului de Migrație și Azil și a expulzat 7 persoane din Republica Moldova fără motive clare nici până acum. CEDO a acceptat cererea celor 7 cetățeni turci și cere Guvernului explicații. Capitala Republicii Moldova este împânzit de proteste. Acesta este filmul trist de la Chișinău în urma acțiunilor inexplicabile ale Serviciului de Informații și Securitate. Unde au ajuns cele 7 persoane încă nu se cunoaște.

Biroul de Migrație și Azil nu știe nimic despre expulzarea celor șapte cetățeni turci de la Liceul Teoretic „Orizont”. Mai mult decât atât, procedura de declarare a persoanelor ca fiind indezirabile și de expulzare nu a fost făcută prin intermediul Biroului de Migrație și Azil, chiar dacă această instituție este competentă să facă acest lucru.

Declarațiile au fost oferite pentru mass-media de directorul BMA, Olga Poalelungi.

Biroul nu a participat. Instituția care s-a ocupat de acest caz nu suntem noi”, a declarat Olga Poalelungi.

Fiica unuia dintre cei 7 turci expulzați din Moldova a protestat la aeroport în ziua ăn care acesta a fost ridicat de către SIS. Tânăra a adus cu sine pancarde pe care era scris mesajul: Eliberați-l pe tatăl meu.

CEDO a acceptat spre examinare cererea avocatului Vitalie Nagacevschi în interesele cetățenilor turci expulzați în mod suspect din R. Moldova. Curtea a cerut Guvernului R. Moldova explicații pe marginea cazului până la data de 5 octombrie 2018, până atunci, procedura fiind suspendată.

Declararea unei persoane indizerabile doar în baza unei constatări al Serviciului de Informații și Securitate fără o decizie a Biroului de Migrație și Azil și fără acordarea dreptului persoanelor de a contesta decizia pe cale juridică este un abuz, a declarat avocatul Andrei Bivol.

Șapte cetățeni străini, printre care șase directori și profesori ai Liceului „Orizont”, au fost declarați joi, 6 septembrie, indezirabili de către organele competente și expulzați de pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit SIS, cei șapte cetățeni străini sunt suspectați de legături cu o grupare islamistă, grupare despre care există indicii că desfășoară acțiuni ilegale în mai multe țări.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button