Actualități

VIDEO/ ACUM a lansat o petiție cu privire la frauda bancară. Sunt necesare 50.000 de semnături

Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM” a lansat o petiție către Parlamentul European, Consiliul Europei, Comisia Europeană, Consiliul Uniunii Europene, OLAF, Europol, cu privire la frauda bancară în valoare de 1 miliard de dolari SUA și la toate fără de legile guvernării de la Chișinău. Până astăzi, peste 6000 de persoane au semnat petiția, din cele 50.000 de semnături necesare.

La momentul descoperirii fraudei bancare în valoare de 1 miliard de dolari SUA (12% din PIB), autoritățile Republicii Moldova nu au recuperat niciun bănuț, ba, dimpotrivă, protejează persoanele implicate în acest furt.

Potrivit președintei PAS, Maia Sandu, „mulți dintre banii furați au fost cheltuiți pe teritoriul Uniunii Europene, astfel că există toate condițiile ca, odată sesizate, instituțiile europene să poată deschide o investigație și să înceapă urmărirea penală a cetățenilor moldoveni implicați în fraudă”.

Cetățenii Republicii Moldova solicită instituțiilor Uniunii Europene și statelor membre să cerceteze aspectele furtului bancar din Republica Moldova realizate pe teritoriul țărilor UE, să pornească urmărirea penală a cetățenilor Republicii Moldova implicați în furtul bancar și în operațiuni de spălare a banilor și să le aresteze activele delapidate.

Petiția poate fi semnată online pe site-ul www.acum.md/petitie. De asemenea, petiția mai poate fi semnată la sediile PAS.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button