ActualitățiExterne

VIDEO // Moscova pregătește un conflict major. NATO, îngrijorată de exerciţiile Vostok-2018

Pace încojurată de mii de tancuri. Paradox încurajat de președintele rus, Vladimir Putin, care a asistat astăzi la etapa principală a manevrelor militare Vostok-2018, cele mai ample organizate de Kremlin în ultimii aproape 40 de ani. NATO privește cu îngrijorare aceste exerciții și spune că Moscova pregătește un conflict major în regiune.

După ce a trecut în revistă o parte din trupele care participă la exerciţiile Vostok-2018, cele mai ample de după 1981, Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a declarat că „Politica externă este orientată spre o colaborare constructivă cu toate ţările interesate”.

Actualele aplicaţii au demonstrat că armata rusă poate riposta în cazul unor ameninţări militare majore, a subliniat liderul de la Kremlin, afirmând că Rusia va continua să-şi dezvolte forţele armate pentru ca acestea să poată să apere suveranitatea Federaţiei Ruse şi să-i sprijine pe aliaţii ei.

La aceste manevre, desfăşurate în Siberia orientală şi Extremul Orient rus, participă aproape 300.000 de soldaţi, 36.000 de blindate şi peste 1.000 de aparate de zbor, 80 de nave, precum şi militari din China şi Mongolia.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button