MAGAZIN

VIDEO // Centenar prin înfrățiri. Parohia Tomești Iași a semnat un acord cu Parohia Ialoveni

Parohia Tomeşti I din Iaşi a semnat un protocol de înfrățire cu Parohia „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din oraşul Ialoveni. Actul de înfrățire prevede proiecte specifice cu un caracter pastoral, vizite frățești și comunicarea preoților ambelor parohii.

Înfrățirea are în vedere dezvoltarea unor proiecte specifice cu un caracter misionar şi pastoral, prin care se vor iniţia acţiuni concrete de cunoaştere şi cooperare. Vor avea loc vizite frăţeşti reciproce având caracter misionar şi pastoral, prin care se va putea cunoaşte mai bine viaţa duhovnicească din parohiile respective, astfel încât preoţii şi credincioşii să comunice direct, să se roage şi să lucreze misionar împreună.

De asemenea, vor fi organizate pelerinaje la obiective religioase şi mănăstiri din cele două state, tabere şi întâlniri cu tinerii din parohii sau mese rotunde la care să fie dezbătute subiecte de natură misionară şi pastorală, la care să fie invitaţi şi alţi preoţi din zona respectivă, oficialităţi locale, intelectuali, misionari laici.

Primăria comunei Tomeşti este înfrăţită cu Primăria oraşului Ialoveni. Grație înfrățirii, preoţii din Republica Moldova au participat la „Zilele Comunei Tomeşti 2018”.

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button