10TVActualitățiRomânia

VIDEO // Basarabeanul naturalizat Serghei Țvetcov este pariul României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020

Basarabeanul naturalizat Serghei Țvetcov este pariul României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Asta după ce ciclistul a câștigat ediția cu numărul 51 din „Mica Buclă”. Președintele Federației de Ciclism din România afirmă că a fost un tur special pentru participanți și că anume asta înseamnă Unirea, faptul că se luptă împreună pentru o cauză nobilă. 

După o pauză de cinci ani Turul Ciclist al României a revenit pe arena sportului românesc. Cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Turul României 2018 a trecut prin cele trei provincii istorice ale României. Cursa a avut cinci etape şi o distanţa totală de 718 km, la startul său aliniindu-se 19 echipe.

Președintele federației, manager al echipei Team Novak și sportiv în același timp, Eduard Carol Novak a trăit la cote maxime „Mica Buclă”.

„A ieșit perfect, înainte de cursă i-am motivat pe băieți, le-am spus că am făcut acest Tur al României în mod special pentru ei. Cred că asta înseamnă<< Unirea>>, faptul că se dau orgoliile personale la o parte și luptăm împreună pentru o cauză nobilă. Prin acest eveniment am transmis o informație pozitivă în toată țara”, a spus fericit Eduard Novak, președintele FR Ciclism.

În urma evenimentului, Ioana Bran, Ministrul Tineretului și Sportului a conchis că ”sportul este unul dintre cei mai buni ambasadori pentru România. Atunci când avem și un succes organizatoric într-o competiție de asemenea amploare, putem spune cu mâna pe inimă că România a ieșit pe plus.”

Serghei Țvetcov este un ciclist român de performanță. El este originar din Chișinău și până la 31 mai 2014 a evoluat sub drapelul Republicii Moldova.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button