Actualități

Mișcarea prin care Igor Dodon ar putea fi învins în primul tur al alegerilor prezidențiale

Liderul neformal al PSRM, președintele Igor Dodon, poate fi învins chiar în primul tur al alegerilor prezidențiale din toamna aceasta, sunt convinși reprezentanții Mișcării Politice „UNIREA”. Acest lucru se poate întâmpla doar dacă PLDM, PAS, PPDA și PUN, alături de Mișcarea „UNIREA” (formată din cinci partide unioniste n.r.) vor desemna un candidat comun la alegerile prezidențiale, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Astfel, Mișcarea „UNIREA” a lansat astăzi un apel la adresa PLDM, PAS, PPDA și PUN să se implice plenar în a identifica un candidat al forțelor proeuropene și unioniste, care să-l bată pe Igor Dodon din primul tur.

„Trebuie să ne adunăm cu toții și să găsim soluții politice pentru problemele pe care le are R. Moldova. Am lansat acest apel cu scopul de a nu pierde niciun vot din partea electoratului conștient. Știm foarte bine că la alegerile locale din 2019 a fost o prezență foarte scăzută, mulți au preferat să stea acasă din cauza luptei fratricide. Oamenii preferă să nu mai iasă la vot, iar de câștigat au doar socialiștii”, a avertizat liderul PL, Dorin Chirtoacă.

Acesta nu exclude că în urma dialogului poate fi identificat un candidat comun al forțelor proeuropene și unioniste pentru alegerile prezidențiale. „Acest candidat comun poate să-l bată pe Dodon din primul tur. Urmează să avem întâlniri și să găsim soluțiile cele mai bune. Vom merge direct și vom bate la ușa acestor partide, nu mai avem timp pentru a transmite scrisori”, a precizat Chirtoacă.

La rândul său, președintele Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, este îngrijorat că situația din circumscripția nr. 38, unde s-au înregistrat în cursa electorală mai mulți exponenți ai partidelor de dreapta, s-ar putea repeta și la prezidențiale.

„Dacă nu vom discuta, atunci lucrurile pot scăpa de sub control și vor fi dinamitate șansele la alegerile prezidențiale”, a conchis Munteanu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button