Actualități

Cum au ajuns mafioții Republicii Moldova să acționeze pe teritoriul România, împotriva acesteia

Octombrie 2013. Câteva sute de oameni s-au adunat la Pungești, în județul Vaslui, pentru a protesta împotriva exploatării gazelor de șist. Se pare că aceste „revolte” au fost premeditate de niște personaje dubioase, informează portalul românesc gandul.ro

Nicolae Pascaru, admiratorul lui Vladimir Putin

Potrivit vox.publika.md, protestele au fost organizate de Nicolae Pascaru, un admirator înrăit al lui Vladimir Putin, care a susținut candidatura președintelui rus pentru decernarea premiului Nobel pentru Pace.

Pascaru conduce asociații „moldoveniste”, filoruse și antiromânești, „Mișcarea Voievod” și „Scutul Moldovenesc”. Cum era de așteptat, relațiile dintre Nicolae Pascaru și Rusia au reznonață și în Ungaria. Csibi Barna, cel care „l-a spânzurat” pe Avram Iancu, susține Jobbik, partidul extremist maghiar.

Jobbik este, după cum scrie Anca Cernea în EVZ, „o formaţiune fascistoidă strâns legată de Mişcarea Eurasiatică din Rusia”.

Gabor Vona, lider Jobbik, l-a vizitat pe Alexandr Dughin, la Moscova, acesta din urmă fiind cel mai de seamă ideolog al lui Putin.

Totodată, Octavian Racu, legionar și susținător al Eurasiei lui Alexandr Dughin, se află în bune relații cu extrema stângă leninistă Criticatac. Tovarășii lui Pascaru flutură un steag roșu cu un cap de bour, promovat de grupuri „moldoveniste” filoruse, ce luptă contra „imperialismului românesc”, care „amenință” Rep. Moldova.

Steagul a apărut în mijlocul protestelor anti-SUA de la Pungești. Conducătorul agitatorilor este Ivan Muntean, fratele deputatului din partea Partidului Comuniștilor din Republică, Iurie Muntean.

 

SURSA: https://www.gandul.ro/ 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button