Actualități

Îngrijorare fără precedent la OMS. Oamenii de stiință fac un anunț zguduitor

Mike Ryan, expertul în probleme de urgenţă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a afirmat, miercuri, că noul coronavirus care a cauzat Covid-19 ar putea deveni endemic precum HIV

Potrivit oficialului OMS nu se poate estima cât timp va circula acest virus şi a solicitat „un efort masiv” pentru a-l contracara.

De asemenea, Mike Ryan a spus că problema coronavirusului poate să devină o problemă pe termen lung.

„Acest virus poate deveni un alt virus endemic în comunităţile noastre şi este posibil să nu mai plece niciodată. Cred că este important să fim realişti şi nu cred că cineva poate prezice când va dispărea această boală. Nu cred că există promisiuni şi nici date. Această boală poate să devină o problemă pe termen lung sau să nu fie”, a spus expertul OMS.

El a mai afirmat că lumea are un anumit control asupra modului în care se confruntă cu boala, deşi a însemnat un „efort masiv” chiar dacă se găseşte un vaccin.

Mai mult de 100 de potenţiale vaccinuri sunt în dezvoltare, inclusiv câteva în studii clinice, dar experţii au subestimat dificultăţile de a găsi vaccinuri care să fie efectiv împotriva coronavirusurilor.

Ryan a precizat că există vaccinuri pentru alte boli, cum ar fi rujeola, dar care nu a fost eliminată, potrivit romaniatv.net

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button