Actualități

De la zei, la pământeni. Ghimpu, scrisoare “prințului” Sturza

Mihai Ghimpu se ține de scris răvașe. Dacă anterior acesta i-a adresat o scrisoare lui Dumnezeu, de această dată liderul PL se adresează unui pământean.

Pe pagina sa de facebook acesta îi adresează o scrisoare-reproș fostului prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza. Citiți mai jos pentru ce îl critică Mihai Ghimpu pe Sturza:

Scrisoare “Prințului” Ion Sturza

Citat din interviul lui Ion Sturza, “om de afaceri, fost premier al Republicii Moldova”: “La noi, în Moldova, comunismul a fost mai mult o parodie decât o dictatură”!!!…

Vaniușa, “dorogoi”, mereu vorbești doar jumătăți de adevăr. 
1) De ce nu deschizi parantezele, ca să înțeleagă și tineretul de astăzi cam ce însemna funcția dumitale din armată sovieticâ- de “instructor superior”, adică să spui că erai responsabil de promovarea ideologiei comuniste, în rusește “starșii politruk”; iar metodele le știm cu toții ! Poate de la “înălțimea” acestei funcții din trecut consideri că dictatura a fost doar o parodie… Adică, foametea organizată, miile de deportați, inclusiv mame cu copii mici, oameni bătrâni și bolnavi, naționalizarea averii, mai apoi deținuții politici din toate perioadele, inclusiv până în preajma obținerii independenței noastre etc. etc. – toate n-au fost decât o parodie?…
2) Dacă ar fi făcut cineva o excursie pe la întreprinderile privatizate în perioada exercitării de către dumneata a funcției de Prim-ministru, cred că ai fi avut nevoie nu doar de un avocat, ci de o herghelie întreagă de “instructori superiori” care să te scoată de la ananghie! Și acolo nu era vorba de găinării, ci de hoție la drumul mare! Iar dacă aceste lucruri s-ar fi petrecut în perioada pe când “dictatura era doar o parodie”, cum zici dumneata, la sigur te alegeai cu pedeapsă capitală – “za hișcenie v osvobo crupnom razmere”!

Interviul dumitale este doldora de aroganță, inexactităti, manipulări și sentințe te tip sovietic la care nici nu merită să ne oprim; și aici sunt de acord cu Samuel Butner, care afirma că “Adevaratele trăsături ale ignoranței sunt vanitatea și aroganța”. 
La final îmi permit să-ți dau și eu dumitale un sfat, Vaniușa: dă-te jos de pe calul pretins european, patriot, intelectual și mare filozof, ca să-ți vezi de mârțoaga dumitale, pe care stai și acum și care are de fapt în frunte o secere și un ciocan, coada roșie, iar sub coadă are o stea în cinci colțuri…

P.S. 1. Intenționasem, la început, să las fără răspuns sfaturile “prețioase” date mie de către suspusa persoană, “Prințul de facebook” Ion Sturza, privind colegii mei, pe care îi face găinari, doar pentru că n-a ajuns din cauza lor, din nou, Prim-ministru; dar știu că tare îi place să fie băgat în seamă și luat în serios; de aceea îi răspund, precum vedeți…

P.S. 2. Pentru internauți: dragii mei, iată motivul, de ce Ion Sturza scrie doar parodii, crezând că aceste parodii î-l vor ajuta să ajungă ca pe timpurile dictaturii comuniste instructor superior, funcție ce se poate egala astăzi cu funcția de ministru “superior”, adică Prim-ministru!!!

P. S. 3. Se vede cu ochiul liber Ioane că mai ai apucături de instructor ȚK CPSS, căci mereu dai lecții tuturor, considerându-te “instructorul instructorilor”. Ieși din facebook și alătură-te luptei aici, pe pământ; fă și dumneata măcar 10% din ceea ce am făcut noi, liberalii; dar poate și mai mult – UNIREA! 
Dar, dacă ținem cont în ce structuri ai lucrat, ce privatizări ai făcut împreună cu V.Filat, 
pe când erai Prim-ministru, ce scrii permanent pe facebook, nici pălăria dumitale nu este departe de pălăria lui V. Plahotniuc.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button