Actualități

Volumul mărfurilor transportate a crescut impresionant în prima jumătate de an

Volumul mărfurilor transportate de întreprinderile de transport feroviar, auto, fluvial și aerian a sporit cu 22,5 la sută, în prima jumătate a acestui an comparativ cu perioada similară a anului precedent, până la 6,57 milioane de tone. Creșterea anunțată de Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) este apreciată drept una dintre cele mai mari din ultimii ani, informează MOLDPRES.

Potrivit datelor Direcției analiză și prognozare macroeconomică a ministerului,  în primele șase luni ale anului s-a dublat volumul mărfurilor transportate aerian. Creșteri semnificative, de 33 și respectiv 19 la sută, a înregistrat transportul feroviar și cel rutier. Peste 69 la sută din mărfuri au fost transportate de către întreprinderile de transport rutier.

S-a majorat sensibil, cu 55,3 la sută, numărul de persoane care au beneficiat de serviciile transportului aerian. Pe de altă parte, s-a atestat o diminuare cu 2,1 la sută a numărului pasagerilor care au folosit transportul auto și o scădere cu circa 24 la sută a ponderii celor, care au utilizat transportul feroviar.

În opinia specialiștilor Ministerului Economiei, evoluția transportului, în mare parte, a fost influențată de ameliorarea situației economice din republică, creșterea volumului exporturilor și importurilor de mărfuri, precum și de majorarea volumului mărfurilor tranzitate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button