Actualități

Schimbarea la FAȚĂ a lui Fiodor Ghelici. Ieri unionist, astăzi – în gașca lui Dodon

Fiodor Ghelici, președintele Asociației Obștești “Moldova Mea”, ieri pe baricadele unioniste,  astăzi – îi pupă mâna lui Dodon.

Ghelici, deși are sub conducerea sa o asociație care pledează pentru statalitatea Republicii Moldova, și-a schimbat brusc percepțiile asupra parcursului geopolitic al statului.

În anul 2015, la 26 martie, Ghelici declara ferm și răspicat că, pentru a combate corupția în Republica Moldova și pentru a înlătura guvernanții axați pe propriile interese, este necesară Unirea Republicii Moldova cu România. “Dacă mâine va avea loc referendumul cu privire la Unirea cu România, atunci eu voi vota Pentru, întrucât în România au loc reforme. Acolo eu văd că sunt arestați și trimiși după gratii infractorii de la guvernare. Eu  văd cum acolo are loc lupta cu fenomenul corupției și acum declar în premieră, cât de trist ar suna, eu astăzi voi vota Pentru Unirea Republicii Moldova cu România atât timp cât sunt viu, pentru că eu nu văd alt viitor pentru acest stat. Spun acest lucru conștient și asumat”.

Aceste declarații vin pe fundalul unor evenimente compromițătoare al căror protagonist principal este chiar Ghelici. În 2013 acesta a fost suspectat că ar fi obligat mai multe persoane, printre care romi, să cerșească în Rusia, sub pretextul că ar strânge fonduri pentru copii bolnavi de scolioză. Acesta fusese plasat în arest pentru 30 de zile, apoi eliberat.

Imagini care demonstrează încă o dată înflăcărarea ucraineanului Ghelici față de Unirea Republicii Moldova cu România. Pleda pe baricadele evenimentelor unioniste cu afirmații tari pe fonul drapelului României: “Tatăl meu s-a născut în România, iar în 1944 a fost deportat în Siberia de către forțele Uniunii Sovietice. Nu pot să iert acest fapt istoric celor care au procedat astfel cu familia mea”.

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova a desfășurat astăzi, 28 iulie, ședința conducătorilor comisiilor Consiliului Societății Civile și a semnat decretul cu privire la instituirea Consiliului societății civile pe lângă Președintele Republicii Moldova, inclusiv componența nominală a consiliului care este compus din 15 comisii de profil, Fiodor Ghelici fiind numit conducătorul Comisiei pentru controlul public.

În ajunul alegerilor prezidențiale din toamna anului trecut, Ghelici “se schimbă brusc la față”. În aceste condiții, Ghelici devine un apărător înrăit al viitorului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. În luna noiembrie, preşedintele organizaţiei obşteşti „Moldova Mea”, Feodor Ghelici, ameninţă parlamentarii că, dacă nu-l vor susţine sau îl vor insulta pe Igor Dodon în timpul exercitării mandatului de preşedinte, amenința că va urca la cârma unui tanc și va veni la Parlament.

„Este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când preşedintele este ales de către întreg poporul. Eu atenţionez deputaţii că dacă vor îndrăzni să nu-l susţină şi să-l insulte pe preşedintele Igor Dodon, noi nu le vom permite. Eu personal mă voi aşeza la cârma unui tanc şi voi veni la Parlament. Deputaţii vor trebui înainte de a intra în Parlament să se închine, să sărute mâna preşedintelui şi să primească blagoslovirea lui. Pentru că Dodon este preşedintele întregului popor. Nu vom permite ca Parlamentul să-i pună beţe în roate lui Igor Dodon pentru a-şi exercita mandatul. Deputaţii vor trebui să asculte şi să execute tot ce le va cere preşedintele, pentru că el este întruchiparea poporului”, a declarat Ghelici.

Pe fundalul ultimelor evenimente, în care Igor Dodon critică România și declară că va face tot posibilul să interzică prin lege desfășurarea acțiunilor mișcărilor unioniste, Fiodor Ghelici, care se declara un susținător al Unirii Republicii Moldova cu România, astăzi stă la dreapta lui Igor Dodon.

10tv.md

Related Articles

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button