Actualități

Simona Halep: “Locuiesc în România şi nu mă gândesc să-mi părăsesc ţara!”

Simona Halep a oferit un  interviu pentru Washington Post

Simona Halep a oferit un interviu publicaţiei americane Washington Post, în care a vorbit despre cariera ei, despre cât de mult iubeşte România, despre colaborarea cu antrenorul Darren Cahill, despre prietenele sale din circuit, despre ce ar fi făcut dacă nu ar fi jucat tenis şi despre visul ei de a câştiga un titlu de Grand Slam, transmite Agenția de presă News.ro.

Întrebată dacă locuieşte în continuare în România, Halep a răspuns: “Casa mea e la Bucureşti, dar oraşul meu natal este Constanţa. Locuiesc în România şi nu mă gândesc să părăsesc ţare mea. Acolo este casa mea. Merg să-mi văd familia după fiecare serie de turnee. Şi după US Open Series voi merge acasă să-mi văd familia. Şi acum vin de acasă.”

Halep a spus că Darren Cahil a schimbat mult în bine, atât atitudinea ei, cât şi partea tehnico-tactică a jocului său.

“Darren mi-a adus încredere, simt că sunt o jucătoare diferită, sunt mai puternică şi mi-am schimbat un pic tactica şi tehnica. Mi-a schimbat mentalitatea, sunt mai pozitivă acum, privesc lucrurile mai relaxată. Înainte nu eram atât de pozitivă şi încă mai lucez la acest aspect, trebuie să fiu şi mai pozitivă. Nu este uşor, dar muncesc din greu. Am început să-mi spun mie însămi mai multe lucruri pozitive. Dar şi negative, atunci când se vede că joc prost şi trebuie să fiu negativă, dar după aceea vreau să schimb către pozitiv, pentru că mă ajută să schimb ritmul şi să devin mai încrezătoare în jocul meu”, a afirmat ea.

Simona Halep e cea mai scundă din Top 10

Faptul că este cea mai scundă sportivă din Top 10 WTA nu o deranjează pe Halep, care spune că are alte atuuri pentru a se menţine între cele mai bune jucătoare din lume.

“Sunt cea mai scundă din Top 10, cred. Dar am nişte avantaje. Sunt rapidă, joc ok, chiar dacă sunt scundă. Nu e atât de importantă înălţimea. Poate serviciul e important când eşti înaltă. Când eşti mai scundă, nu loveşti atât de puternic, dar sunt ok cu mine însămi, nu cred că sunt atât de scundă, pot fi în top încă mulţi ani”, a explicat a doua jucătoare a lumii.

Întrebată ce ar fi dorit să facă dacă nu ar fi fost jucătoare de tenis, Halep a răspuns că s-ar fi îndrepat probabil către studierea matematicii.

“Este greu de spus, pentru că am început de la patru ani şi jumătate. Dar mi-a plăcut matematica în liceu. Poate aş fi urmat o universitate în acea direcţie. Îmi plac unghiurile, am fost întotdeauna bună la unghiuri. Lucrez la ele şi pe terenul de tenis”, a spus românca.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button