MAGAZIN

Dodon ignorat, iar Guvernul a decis: Militarii moldoveni vor merge la un stagiu în Ucraina

După ce Igor Dodon a refuzat participarea militarilor moldoveni la un stagiul de pregătire în Ucraina, Guvernul a decis că Armata Națională va participa totuși la acestă instruire, în pofida interdicției impuse de președinte, scrie TV8.

„Nu văd temeiuri în a refuza participarea în exerciții și instruiri a Armatei Naționale. Din punctul meu de vedere nu sunt argumente și temeiuri plauzibile, pentru că nimeni nu cred că-și dorește să aibă o armată slabă și fără capacități”, a declarat Pavel Filip.

Premierul susține că Guvernul este obligat să asigure dezvoltarea Armatei Naționale și că 80% din bugetul participării militarilor moldoveni la exerciții internaționale sunt achitate de organizațiile internaționale.

De menționat că, nu este pentru prima dată când șeful statului refuză participarea militarilor moldoveni la exerciții militare sau stagii de pregătire peste hotare.

Amintim că, ieri, 5 septembrie, președintele Republicii Moldova nu a acceptat participarea unui contingent format din 57 de militari moldoveni la stagiul de pregătire „Rapid Trident”, ce se va desfășura în localitatea ucraineană Yavoriv, în perioada 7-23 septembrie 2017.

Related Articles

2 Comments

  1. Dodon se pare ca si-a cam pierdut frica ))) El a uitat ca in orice moment poate fi demis de Parlament? E timpul sa fie cu adevarat presedintele tuturor aici acasa, ajunge cit s-a suspus Kremlinului!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button