MAGAZIN

FOTO / Contrabandă cu alcool și țigări. Un grup infracțional a fost reținut

Polițiștii de Frontieră din cadrul Direcției regionale Nord au deconspirat activitatea ilegală a unui grup infracțional, specializat în contrabanda cu produse de tutungerie și producerea băuturilor alcoolice contrafăcute. Săptămâna trecută, poliţiştii şi procurorii au efectuat mai multe percheziţii la domiciliile şi mijloacele de transport ale membrilor grupului infracțional.

Urmare a descinderilor desfăşurae în oraşul Lipcani, raionul Briceni, au fost depistate și ridicate 21 de cutii în care se aflau 210 000 de ţigarete de marca Ritm cu timbru de acciz al R.M și 21 cutii Tetra Pak, cu volumul de 3l cu băutură spirtoasă contrafăcută de marca „FINLANDIA” de origine străină, fără timbru de acciz, informează Moldova.org.

Marfa era destinată comercializării ilegale, valoarea căreia era estimată la aproximativ 180 000 lei și nu avea acte de proveniență.

De asemenea, la fața locului au fost găsite și înscrisuri de ciornă în care se ducea evidenţa ţigărilor vândute ilegal și care ulterior erau transportate prin contrabandă, mai multe ambalaje și recipiente din plastic precum și mijloace bănești în sumă de 60 000 lei constând din valută și lei moldovenești, bani obținuți din activitatea ilegală.

Sursa: Moldova.org

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button