Hoţii ordinare în schemele de export de mere în Federaţia Rusă

Exportatorii lui Dodon, nişte hoţi ordinari? Este o întrebare legitimă, după percheziţiile făcute azi de centrul Naţional Anticorupţie la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA). Surse citate de portalul deschide.md precizează că descinderile au avut loc pe un dosar mai vechi, referitor la falsificarea certificatelor pentru exportul merelor în Federația Rusă.

Mai precis, mari cantităţi de mere importate din Polonia erau certificate de funcţionarii ANSA ca producţie autohtonă și le exportau în Rusia. Potrivit aceleiaşi surse, șeful agenţiei ANSA de la Drochia, Vasile Gajiu, a fost escortat la sediul Procuraturii Anticorupție. Operaţiunea s-a desfăşurat cu susţinerea Serviciului de Informații și Securitate. Patru angajaţi ai Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor şi doi oameni de afaceri au fost reţinuţi pentru 72 de ore.

Înaintea ultimei plecări la Moscova, unde a fost singurul şef de stat participant alături de Putin la parada din 9 mai, Dodon a făcut o declaraţie halucinantă privind exporturile de mere în Rusia. Preşedintele-marionetă afirma că acestea au crescut de 7,3 ori, depăşind de 260 de ori livrările către Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *