Actualități

10 motive pentru care îl respectăm pe Regele Mihai

Distribuiți acest articol!

Jurnalistul român Liviu Mihaiu, după moartea Regelui Mihai I, aduce 10 motive pentru care românii îl respectă pe regretatul rege:

1. Singurul român pentru care suntem și am putut fi respectaţi in lume in ultima sută de ani 2.

Singurul român de care comunștilor le-a fost frică punându-l sub urmărire continuă timp de peste 50 de ani. inclusiv după Revoluţie

3. Singura persoană care a transferat calităţile sale de om regalităţii române după 1947.

4. Singurul rege din lume creștin ortodox alături de Constantin al II lea al Greciei și Simeon al II lea al Bulgariei.

5. Singurul șef de stat din lume care a fost elogiat și decorat și de Rusia comunistă și de SUA.

6. Singurul om la al cărui discurs în Parlamentul României, partidele au intrunit unanimitatea unei tăceri desăvârșite, ridicându-i pe toţi deasupra condiţiei lor politicianiste

7. Singurul conducător de stat român despre care a scris elogios toată presa internaţională și al cărui destin a fost urmărit intr-un documentar in peste 28 de ţări.

8. Singurul român providenţial pentru scurtarea celui de-al doilea război mondial cu 200 de zile 9. Singurul monarh care și-a amuţit adversarii săi tradiţionali făcându-i să se plece și să-l respecte pe cei mai aprigi republicani.

10. Singurul român a cărui moarte a fost providenţială intru oprirea războiului româno-român in care ne aflam până azi și care s-ar fi putut transforma intr-un război civil chiar in aceste zile.

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button