ActualitățiBasarabia

VIDEO // 10 motive pentru care să fii mândru că ești Român

Distribuiți acest articol!

Vedeți  în  continuare care sunt motivele pentru care noi ne simțim mândri că suntem români.

  1. România are cel mai mare potențial în materie de turism rural din Europa de Est. Și n-o spunem noi, ci miile de turiști care vin din toate colturile continentului sa descopere satele autentice din Transilvania. Destinații precum Viscri, Saschiz si Biertan sunt printre favoritele turistilor englezi, germani și francezi.
  2. România are pe teritoriul sau una dintre cele mai frumoase cascade din lume – cascada Bigar. Fotografiile cu spectaculoasa cădere de apă au facut înconjurul lumii cu ajutorul rețelelor de socializare.
  3. România are cea mai mare rezervație umedă din Europa – Delta Dunării. De o frumusețe inegalabilă, Delta Dunării a fascinat și fascinează în continuare deopotrivă turiștii din întreaga lume. Delta Dunării este locul potrivit în care poți să admiri spectaculoasele zburătoare în mediul lor natural.
  4. România are câteva drumuri spectaculoase care ne-au facut cunoscuți peste tot în lume. Printre acestea se numară deja cunoscutul Transfăgărășan și o destinție mai nouă – Transalpina. Ambele surprind prin spectacolul oferit de numarul de curbe, gradul de inclinație al șoselei și peisajele superbe ce pot fi admirate în timpul drumului.
  5. România a avut primul oraș iluminat electric, în anul 1884. Timișoara, căci despre el este vorba, este primul oraș din Europa ale cărui străzi erau iluminate electric încă de la sfârșitul anului 1884. Pe lângă faptul că a reprezentat o premieră europeană, această iluminare a contribuit la creșterea popularității orașului în rândul străinilor.
  6. Deasemenea în Timișoara, se găsește Muzeul Consumatorului Comunist, singurul muzeu de acest tip din întreaga Europa de Est. Pentru nostalgici sau curioși, ușile muzeului sunt deschise larg în fiecare zi.
  7. În România se află cea mai mare clădire administrativă din Europa. Palatul Parlamentului este totodată și cea mai grea clădire din lume, cântărind aproximativ 4,098,500,000 de kilograme.
  8. România are cel mai neobișnuit cimitir din Europa – Cimitirul Vesel. Grație talentului și dedicării unui artist local, în Moldova a răsărit un cimitir neobișnuit care este astăzi una dintre cele mai mari atracții turistice din zonă.
  9. România găzduiește una dintre cele mai mari statui din lume – statuia lui Decebal. Decebal, cunoscut conducător dac, a fost imortalizat într-o statuie imensă de piatră ce se afla pe cursul Dunării, în apropiere de orașul Orșova.
  10. România se mândrește cu unele dintre cele mai diversificate și mai frumoase tradiții din întreaga lume.Pastrate din moș-stramoși, traditiile românești fac cinste poporului român oriunde sunt prezentate și reprezinta una dintre cele mai mari motive de mândrie ale oricărui român.

Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button