MAGAZIN

100 de copii vor fi instruiții pentru situații excepționale

Distribuiți acest articol!

Peste 100 de copii din toată țara vor fi instruiți de pompieri, polițiști și salvatori într-o tabără de vară din localitatea Moscovei, raionul Cahul. Elevii cu vârstă 16 -17 ani vor învăța mai multe despre  securitatea vieții, odată ce se vor întoarce din vacanță. 

Instruirile vor avea loc într-o tabără de vară, unde elevii vor cunoaște mai multe despre activitatea pompierilor, salvatorilor, polițiștilor și vor învăța tehnici de acordare a primului ajutor, reacționare corectă în situații de risc și cele excepționale, tehnici de autoapărare.

Vor fi formate 10 echipe din diverite instituții de învățământ ale raioanelor Bălți, Cahul, Florești, Căușeni, Briceni, Leova, Orhei, Ungheni, Comrat și Anenii Noi. Pregătirea copiilor va fi efectuată de către angajați ai subdiviziunilor MAI (Departamentul Poliției de Frontieră, Inspectoratul General al Poliției și Serviciul Salvatori și Pompieri), cu scopul de a instrui și informa tânăra generație în domeniul bazelor securității vieții și formarea unei culturi militaro – patriotice.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button