ActualitățiRomânia

177 de mii de basarabeni au votat UNIREA în doar o lună. Vezi cum și-au exprimat votul

Distribuiți acest articol!

În doar o singură lună, 176.582 de locuitori ai Republicii Moldova au spus ”DA” Unirii. Din 23 ianuarie, 50 de localități au votat Declarații de UNIRE, care demonstrează ideea de revenire în vechile hotare ale țării – România.

În primul tur al alegerilor prezidențiale din 30 octombrie 2017, președintele prorus, Igor Dodon a strâns 680,550 de voturi din partea alegătorilor, conform datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală. În acest contextul Anului Centenar și a ultimelor acțiuni ale lui Dodon, populația Republicii Moldova, prin Declarațiile de UNIRE bat alarma și transmit mesaje clare către București și Chișinău privind dorința de Reîntregire a țării. Până pe 27 martie, atunci când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918, cetățenii Republicii Moldova vor depăși numărul celor care și-au dat votul de încredere pentru un nepreședinte, iar aceasta va fi o dovadă clară că moldovenii își doresc un viitor spre vest, prin București.

Aleșii locali care au semnat actele de Reîntregire solicită Parlamentului Republicii Moldova să aibă în vedere că Unirea este singura soluție pentru cetățenii moldoveni, iar Președinției și Parlamentului României să aprobe Reîntregirea.

Amintim că, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat că va depune în Parlament României, un proiect de lege privind unirea cu Republica Moldova, care se va baza şi pe Decizia 148 a Senatului Statelor Unite ale Americii. Traian Băsescu a afirmat că unirea cu Republica Moldova poate fi realizată ”dacă vor moldoveni”, iar în decurs de o lună aceștia și-au exprimat deja votul, iar numărul nu se oprește aici.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button