MAGAZIN

20 de femei au beneficiat de tratamentul gratuit de fertilizare in vitro

Distribuiți acest articol!

20 de femei au început tratamentul gratuit, în baza poliței de asigurare medicală, de fertilizare in vitro. Una dintre paciente este deja însărcinată, anunță Ministerul Sănătății.

În total, 67 de cupluri asigurate medical au solicitat proceduri de fertilizare in vitro finanțate din fondurile de asigurare obligatorie medicală, în perioada aprilie –iunie 2017. Două femei au fost respinse pe motive medicale, iar 30 au fost acceptate și le-au fost eliberate bilete de trimitere pentru efectuarea gratuită a procedurilor de fertilizare in vitro. Pentru 30 de proceduri Compania Națională de Asigurări în Medicină a alocat peste 950 de mii de lei.

Restul dosarelor urmează să fie evaluate în timpul apropiat. Ministerul Sănătății a solicitat CNAM să finanțeze 100 de proceduri de fertilizare in vitro anual. Anterior, CNAM a contractat trei instituții medicale private pentru prestarea serviciilor de fertilizare in vitro.

Procedura de fertilizare in vitro finanțată din fondurile de asigurare obligatorie medicală poate fi solicitată doar de cuplurile care dețin poliță medicală. CNAM achită pentru o procedură de fertilizare in vitro aproape 32 de mii de lei. Această sumă nu include costurile pentru medicamentele administrate de paciente. În Republica Moldova sunt aproape 140 de mii de cupluri infertile, de vârstă reproductivă. Dintre acestea, 3000 necesită tratament de fertilizare in vitro.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button