International

Bombardiere strategice ale SUA au survolat peninsula Coreea

Două bombardiere strategice americane B-1B au survolat peninsula coreeană la începutul săptămînii, au anunțat marți forțele aeriene ale SUA din Pacific (PACAF) printr-un purtător de cuvînt, citat de  Yonhap, AGERPRES şi MOLDPRES.

Luni, avioanele B-1B Lancer au decolat de la baza aeriană Andersen din Guam pentru misiuni de antrenament alături de aeronave sud-coreene, a declarat locotenent-colonel Lori Hodge într-un comunicat al PACAF.

“Statele Unite desfășoară operațiuni de prezență continuă a bombardierelor ca parte a unei rutine, capacitatea de desfășurare avansată sprijinind securitatea regională și aliații noștri din regiunea India-Asia-Pacific”, arată sursa menționată.

O sursă militară din Coreea de Sud a precizat că bombardierele s-au alăturat pentru antrenamente unor avioane de vînătoare sud-coreene și unora americane de pe portavionul nuclear Carl Vinson al marinei Statelor Unite ale Americii.

Coreea de Nord a susținut marți că bombardierele au survolat peninsula coreeană la o zi după încheierea exercițiilor militare comune americano-sud-coreene și a avertizat că este gata să scufunde portavionul dintr-o singură lovitură. “Ținînd o sabie prețioasă de arme nucleare, urmărim îndeaproape manevrele militare ale inamicului cu pregătiri complete de luptă”, a transmis agenția de presă nord-coreeană KCNA, preluată de Yonhap.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top