Diverse

(VIDEO) Grave încălcări la agenţiile de taxi

Procuratura a efectuat 34 de percheziţii la mai multe agenţii de taxi şi la domiciile administratorilor acestora. În urma percheziţiilor, şase persoane au fost reţinute. O parte din membrii grupului criminal sunt foști colaboratori ai Ministerului Afacerilor Interne.

Ofiţerii au depistat că în perioada 2014-2016, agenţiile de taxi au prezentat venituri și cheltuieli false și nu au achitat impozite în valoare de 15 milioane de lei. Angajarea şoferilor la întreprinderile vizate avea loc cu condiţia achitării zilnice a sumei de la 700 până la 1300 de lei. Însă, indiferent de suma achitată către întreprindere, contabilii au reflectat doar banii care veneau din bonurile fiscale eliberate, care variau între 150 şi 350 de lei pentru tura de 24 de ore.

Mai mult, doar 1400 de unități de transport sunt înregistrate oficial, iar aproximativ 1.400 – neoficial. Numărul şoferilor de taxi este mult mai mare decât cifra persoanelor angajate oficial. Întreprinderile vizate dețin aproximativ 90% din piața de taxi din municipiul Chișinău și Bălți.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top